top of page

Projecten 'delen ver weg'

De horeca-opbrengsten van Deelcafé De Buurvrouw komen 100% ten goede aan projecten van Zeeuwen wereldwijd. Met de opbrengst van elke kop thee, overheerlijke latte of stukje taart draagt u dus direct bij aan deze projecten!

Per kwartaal wordt de opbrengst feestelijk overhandigd aan een initiatief van een Zeeuw 'ver weg', die betrokken is bij een project waarbij de focus ook telkens op het welzijn van de ander ligt.

 

Projecten die gesteund zijn in 2019:

Eerste kwartaal 2019: Gambia, uitdelen van zakken rijst aan lokale bevolking.

Tweede kwartaal 2019: Ondersteuning vluchtelinggezin in Kapelle.

Derde kwartaal 2019: Familie van der Wilt in Papua (Indonesië)

Vierde kwartaal 2019: Foundation DART

Projecten die gesteund zijn in 2020:

Eerste kwartaal 2020: Uganda, opvanghuis voor vrouwen

Tweede kwartaal 2020: Stichting Netherlands Sri Lanka, tehuis voor wezen na de Tsunami 2004.

Projecten die gesteund zijn in 2021 en 2022:

€ 350,- voor Gambia

€ 600,- voor Karunia

€ 176,- voor Stichting Opkikker

€ 750,- voor Foundation DART
€ 500,- voor Uganda

€ 1100,- voor Hongarije

€ 600,- voor Stichting Hadassa

€ 200,- voor Sri Lanka


Naast het financieel ondersteunen proberen we door middel van informatieverstrekking en presentaties en/of films ook een platform te bieden waarmee de projecten aan bekendheid kunnen winnen. Zodoende willen we contacten en links leggen met projecten wereldwijd. Om betrokken te zijn, te delen in tijd en aandacht op afstand, maar ook zeker niet in de laatste plaats om juist Kapellenaren die op zoek zijn naar meer invulling de opties te kunnen tonen en te inspireren! 

Bent u zelf betrokken bij een project, of kent u mensen die beslist eens onder onze aandacht zouden moeten komen? Kom gerust langs of neem contact met ons op via de website! Lees van tevoren ook alvast de vereisten om in aanmerking te komen voor een bijdrage:

Toekenning en wachtrij 

Het kan zijn dat er een wachtrij is. Voelt u zich echter vooral vrij om een wens of verzoek in te dienen, maar hou er rekening mee dat de aanvraag – al dan niet toegekend – een langere doorlooptijd kan hebben.

 

Relatie en communicatie ‘delen ver weg’

Belangrijk: we willen bij het toekennen van een gift juist ook investeren in het opbouwen van een relatie, zodat we ons publiek op de hoogte kunnen houden van de projecten en de vorderingen. Zo kunnen we laten zien hoe mooi en waardevol de projecten zijn wereldwijd, en kan iedereen daar in Kapelle ook door geïnspireerd worden. Veelal hoort daarbij een kleine presentatie, en enkele berichten tussendoor. Uiteraard allemaal in goed overleg, maar overweeg bij uw aanvraag wel of het mogelijk is hier aan bij te dragen, dat vinden we erg belangrijk.

 

Aanvraag doen 

We hebben mooie bedragen te vergeven, daar is keihard voor gewerkt door alle deelgenoten, dus we willen zeer serieus omgaan met de beoordeling van projecten en de toekenning van giften. Heeft u een mooi project wat in aanmerking komt voor een gift? Mail naar stichtinghartelijk@gmail.com om een aanvraag te doen.

 

Procedure 

Uw aanvraag wordt besproken in het bestuur, indien we uw aanvraag in overweging nemen, nodigen we u uit voor een gesprek om uw project persoonlijk toe te komen lichten.

 

bottom of page