Over ons

Openingstijden

Deelcafé  De Buurvrouw
Weststraat 27
4421 AC Kapelle

Tel : 06-18697713
Mail : stichtinghartelijk@gmail.com

Volg het laatste nieuws op Facebook :

Woensdag : 09:00 - 17:00

Vrijdag : 09:00 - 17:00

Zaterdag : 10:00 - 13:00
 

Informatie

Relaties

© 2018 Stichting Hartelijk

Over Deelcafé De Buurvrouw

Even voorstellen:

Wij zijn David en Barbara v.d. Bijl, Pieter en Nina Hamelink, woonachtig in Kapelle en samen vormen wij het bestuur van Stichting Hartelijk.

 

Stichting Hartelijk is een non-profit instelling die de wens heeft om ‘een goede buur’ te zijn voor mensen dichtbij en ver weg.

En hoe word je een goede buur? Volgens ons is dat- in theorie- vrij eenvoudig: door te delen! Delen in tijd en aandacht met mensen dichtbij, maar bijvoorbeeld ook delen in middelen en contacten aangaan met mensen in nood verder weg. ‘Delen dichtbij’ en ‘delen ver weg’ noemen we dat.

Vorig jaar zijn we voor de doelgroep vluchtelingen gestart met een theecafé. In een gezellige omgeving samen thee drinken, lunchen, Nederlands praten, een plek waar aandacht en ontmoeting centraal staan.

Daarnaast hebben we rond de kerstperiode voedselpakketten uitgedeeld onder de vluchtelingen. Hierbij hebben we de hulp ingeschakeld van de Kapellenaren. Dit was een groot succes, de Kapellenaren waren erg vrijgevig. Ook een ladies night voor de vrouwelijke vluchtelingen was een groot succes. Ook hier zagen we een grote betrokkenheid van de Kapellenaren die kleren doneerden, die deze vrouwen na afloop van de avond mee mochten nemen naar huis.

Om ‘een goede buur’ te zijn en onze doelgroep uit te breiden hebben we Stichting Hartelijk opgericht. We willen hartelijk zijn naar doelgroepen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, de eenzame, oudere, jongere, moeder, tiener en vluchteling.

Als bestuur van de stichting vinden we het belangrijk om samen op weg te zijn in geloof en vertrouwen. De motivatie van ons als bestuur is de liefde die wij van God hebben ontvangen doorgeven aan de mensen om ons heen. 

Jezus is ons voorbeeld, de bijbel ons uitgangspunt.

 

Wat gaan we doen?

 

In Kapelle hebben wij een Deelcafe geopend, genaamd Deelcafé De Buurvrouw.

Deelcafé de Buurvrouw is een 100% non-profit instelling en een initiatief van Stichting Hartelijk. Vanaf medio september 2018 maken we in Kapelle met een enthousiast team van vrijwillige ‘deelgenoten’  een aantal dagen per week de beste koffie en thee, lekkerste taarten, tosti's, verse sapjes en nog veel meer voor onze bezoekers.

Er zijn tijdens reguliere openingstijden ook een aantal vaste wekelijkse activiteiten, waar ieder die interesse heeft bij aan kan schuiven. Van meet en eat, tot Nederlandse les en theecafé voor vluchtelingen. We staan open voor nieuwe initiatieven zoals een spelletjesochtend, haken met de buurvrouwen, mama café, ladies night, knutselmiddag. Wat we willen doen is een schakel zijn tussen de Kapellenaren, mensen met elkaar verbinden.

 

Hoe gaan we te werk?

 

Delen dichtbij

Een warm welkom, oprechte aandacht, goede koffie, dagverse taarten en een hand vol mooie activiteiten. We willen met het deelcafé een warme ontmoetingsplaats creëren waar inwoners van Kapelle zich thuis voelen. Waar mensen samen kunnen optrekken, waar nieuwe lokale ideeën ontstaan en waar het elke dag een klein feestje is om langs te gaan. Zo komen mensen tot bloei in een omgeving die naar hen omziet.

Delen ver weg

Naast het delen van tijd en aandacht in een lokale setting is de Buurvrouw ook gefocust op ‘delen ver weg': de horeca-opbrengst per kwartaal komt namelijk 100% ten goede aan projecten ver weg. Projecten waar we ook na een donatie betrokken bij blijven en contact mee onderhouden, om te blijven supporten en anderen te inspireren. Zo maken we door lokaal actief te zijn wereldwijd een verschil in de levens van mensen die het moeilijk hebben!

 

Wat kunt u doen?

De Buurvrouw is een initiatief van  Stichting Hartelijk  en is op zoek naar vrienden!

Zonder vrienden gedijt niemand, dat geldt ook voor De Buurvrouw.

Zie(t) jij / u ook het belang van een plek in Kapelle waar ontmoeting, contact, denken, delen en goede koffie centraal staan?

Word dan vriend van de Buurvrouw, vul het bijgevoegde formulier in en ga mee op avontuur.

Mede door uw sponsoring maakt u Kapelle een stukje mooier.

Voor bedrijven heeft De Buurvrouw een aantal speciale mogelijkheden. Bent u sterk regionaal actief en wilt u actief bijdragen aan de Kapelse gemeenschap? Sponsor dan een deel van de inventaris, adverteer op onze website of wordt partner.

Heeft u vragen? De Buurvrouw gaat graag met u in gesprek.

U kunt ons bereiken per mail: stichtinghartelijk@gmail.com

Of telefoonnummer: 06-18697713

 

Met vriendelijke groet,

David en Barbara van der Bijl

Pieter en Nina Hamelink